תנאי קבלה למגיסטר

קהילת נשות הנדסת חשמל ומחשבים

דרישות לימודיות למגיסטר

סטודנטים בוגרי תואר ראשון להנדסת חשמל או הנדסת מחשבים יקבלו את התואר "מגיסטר למדעים בהנדסת חשמל" וסטודנטים בוגרי פקולטה אחרת יקבלו את התואר "מגיסטר למדעים" (ראו תנאי קבלה), לאחר השלמת הדרישות האקדמיות.

סטודנטים במסלול מחקרי בנתיב מחקר, יידרשו ללמוד סך כולל של 41 נקודות זכות, מתוכן 16 נקודות תארים מתקדמים, 3 נקודות השלמה/קדם (אותן ניתן יהיה ללמוד מלימודי הסמכה או תארים מתקדמים), 2 נקודות בגין אנגלית מורחבת ו-20 נקודות עבור עבודת התזה.

סטודנטים בוגרי תואר ראשון במסלול חשמל – פיזיקה בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון, הלומדים לתואר שני במסלול מחקרי בנתיב מחקר, יידרשו ללמוד סך כולל של 38 נקודות זכות, מתוכן 16 נק' מתקדמים, 2 נקודות בגין אנגלית מורחבת ו-20 נקודות עבור עבודת התזה.

סטודנטים במסלול מחקרי בנתיב עבודת גמר, יידרשו ללמוד סך כולל של 41 נקודות, מתוכן 24 נקודות מתקדמים, 3 נקודות השלמה (אותן ניתן יהיה ללמוד מלימודי הסמכה או תארים מתקדמים), 2 נקודות בגין אנגלית מורחבת ו-12 נקודות עבור עבודת הגמר.

סטודנטים בוגרי תואר ראשון במסלול חשמל – פיזיקה בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון, הלומדים לתואר שני במסלול מחקרי בנתיב עבודת גמר, יידרשו ללמוד סך כולל של 38 נקודות, מתוכן 24 נקודות מתקדמים, 2 נקודות בגין אנגלית מורחבת ו-12 נקודות עבור עבודת הגמר.

סטודנטים במסלול ללא תזה ימלאו את הדרישות הבאות:

  • צבירה של 42 נקודות לפחות.
  • מתוכן, צבירת 2 נק' בגין אנגלית מורחבת.
  • 6 נקודות מתוך ה- 42 הנ"ל יהיו במקצועות סמינריון ו/או מעבדה הכוללים מרכיב מהותי של עבודה עצמית.  בהמלצת מורה המקצוע והמנחה ובאישור מראש של הוועדה לתארים מתקדמים יוכלו הסטודנטים למלא דרישה זו גם ע"י לימוד מקצועות אחרים, שבדומה למקצועות סמינריון ו/או מעבדה, כוללים מרכיב מהותי של עבודה עצמית.
  • באישור הוועדה ללימודי תארים מתקדמים, ניתן יהיה לעבור למסלול עם תזה במקרה שהמועמד/ת מתאימים, הוגדר נושא מחקר מתאים, והסטודנט/ית מצא/ה מנחה מבין חברי סגל הפקולטה, שהסכים/מה להנחותו/ה למחקר/פרוייקט/עבודת גמר. ישנה אפשרות, אם רמת הסטודנט/ית ורמת התזה מצדיקים זאת, לעבור בשלב מסוים למסלול ישיר לדוקטורט, בכפוף לתקנות בית הספר לתארים מתקדמים.
  • בעלי תואר "מגיסטר להנדסת חשמל" לא יוכלו להמשיך ללימודים לתואר דוקטור, אלא לאחר שישלימו תזת מחקר ברמת עבודת גמר או עבודת מחקר במסגרת "לימודים לא לתואר" (למצטיינים בלבד).

את מכסת הנקודות הנדרשת יצברו הסטודנטים על ידי לימוד מקצועות מתוך רשימת המקצועות ללימודי תארים מתקדמים הניתנים בפקולטה וכן מתוך מקצועות משותפים להסמכה ותארים מתקדמים, אשר לא נלמדו על ידם בתקופת לימודי ההסמכה. ככלל, מירב הנקודות ייצברו ע”י  לימוד מקצועות מהפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים. ספציפית, מתוך 19 נק’ בתואר עם תזה, לפחות 10 נק’ יצברו בלימודים בפקולטה. מתוך 40 נק’ במסלול ללא תזה, 25 נק’ ילמדו בפקולטה. סטודנטים רשאיים ללמוד מספר מוגבל של מקצועות מפקולטות אחרות, אולם לימוד מקצוע מפקולטה אחרת דורש את אישורו ונימוקיו של המנחה, וכן, אישורה של סגנית הדיקנית ללימודי תארים מתקדמים בפקולטה, או ועדת לימודי תארים מתקדמים. הסטודנטים יזוכו עבור מקצוע אשר למדו בפקולטה אחרת בניקוד שמקנה המקצוע, אלא אם ועדת תארים מתקדמים קבעה להכיר במקצוע עם ניקוד מופחת. ניתן להחליף את לימוד המקצועות של הפקולטה במקצועות מקבילים או דומים הניתנים על-ידי הפקולטה למדעי המחשב.

על הסטודנטים להגיש את תכנית לימודיהם בכל סמסטר על גבי טופס הצעת הרשמה למקצועות. את הטופס, כשהוא חתום על ידם וע"י המנחה, יש להגיש למזכירות הפקולטית.  בקשה להוספת מקצוע או ביטולו תימסר על גבי טפסי בקשה לשינויים בתוכנית הלימודים , כשהם חתומים על ידי הסטודנטים והמנחה, וזאת באמצעות מזכירות לימודי תארים מתקדמים של הפקולטה בלבד.

לא יינתן ציון לסטודנטים במקצוע שלא נרשם אליו בטופס הרשמה למקצועות. כמו כן לא יבוטל מקצוע בדיעבד.  סטודנטים שלא ניגשו לבחינה במקצוע אליו הם רשומים, מבלי להודיע על כך מראש למורה, יירשם להם תו כשלון (ראו סעיפים 26.03, 26.05, 26.07 בתקנות ביה"ס ללימודי תארים מתקדמים) ויהיה עליהם להירשם מחדש למקצוע בסמסטר העוקב בו ניתן הקורס. לא ניתן לתקן ציון אלא אם כן נרשם כשלון במקצוע תארים מתקדמים. סטודנטים שנכשלו במקצוע הסמכה או משותף (הסמכה/תארים מתקדמים) רשאיים לגשת למועד ב' לשם תיקון הכישלון.

על הסטודנטים מוטלת האחריות למציאת נושא למחקר/פרוייקט הנדסי/עבודת גמר ומנחה לעבודתם. לצורך זה, על הסטודנטים ליצור קשר ביזמתם, בהקדם האפשרי ובדרך כלל לא יאוחר מאשר לאחר צבירת 10 נקודות  עם מספר מורים בשטח התעניינותם מבין חברי סגל הפקולטה. לא ניתן להבטיח מציאת מנחה לכל נושא ובכל תחום וזאת בפרט לסטודנטים שאינם שוהים בטכניון בהיקף מלא לצורך השתלמותם.

עבודת המחקר מהווה את "לב" התואר וככלל דורשת מאמץ מרוכז ניכר, מקוריות ושליטה מוחלטת בנושאי העבודה.

את הצעת הנושא לעבודת גמר/מחקר/פרוייקט יש להגיש לועדה הפקולטית ללימודי תארים מתקדמים על גבי טופס בצרוף דף תקציר על תוכן העבודה. טפסי הצעת הנושא יהיו חתומים על ידי המשתלם/מת והמנחה. עם אישור הנושא, מסיים המנחה הארעי את תפקידו ואת מקומו ממלא המנחה הקבוע למחקר הנ"ל.

בוגרי מכללות בתחומי ההנדסה והמדעים

יוכלו להגיש מועמדות אך ורק בוגרי מכללות אשר הוכרו על ידי המועצה להשכלה גבוהה והוסמכו על ידה להעניק תואר אקדמי ראשון. לפרטים ניתן לפנות לביה"ס לתארים מתקדמים.
כל המועמדים ייבדקו על פי לימודיהם הקודמים, היקפם והישגיהם. בוגרי המכללות מתבקשים להעביר אישור ובו דירוג המועמד יחסית לבוגרים האחרים באותו מסלול.

בקשות למלגות

מועדי הגשת הבקשות בהתאם לתאריכים המופיעים באתר ביה"ס ללימודי תארים מתקדמים, ובתיאום מול מזכירות לימודי תארים מתקדמים בפקולטה.
סטודנטים הבוחרים במסלול "מגיסטר להנדסת חשמל" (ללא תזה) אינם זכאים לבקש מלגה.

דילוג לתוכן