קבלה למסלול מחקרי עם תזה

קהילת נשות הנדסת חשמל ומחשבים

הגשת מועמדות לתואר מגיסטר למדעים  בהנדסת  חשמל  או לתואר מגיסטר למדעים:

החלטות על קבלה ללימודים מתקבלות על ידי ועדת קבלה ללימודי תארים מתקדמים. הועדה שוקלת את יכולתו ואת הישגיו של המועמד, ומעריכה את סיכוייו להצליח בלימודי התואר השני על סמך כל המידע העומד לרשותה, הכולל ציונים, מדרג, המלצות, פרסומים, ונתונים אחרים. הממוצע משמש קריטריון ראשוני בלבד. לדוגמה, הועדה מייחסת חשיבות רבה לציונים גבוהים בקורסים קשים ומתקדמים ומשקללת באופן מופחת תיקוני ציון שנעשו לאחר מספר סמסטרים ובמיוחד בקורסי יסוד. כמו כן תתחשב הועדה בנכונות של המועמד ללמוד בהיקף מלא, מבלי לעבוד מחוץ לטכניון בזמן השתלמותו. ועדת הקבלה רשאית לזמן את הסטודנט לראיון, ו/או לבחון את כישוריו בדרך אחרת.

מועמדות למסלול מחקרי (עם תזה)

כמועמדים לתואר “מגיסטר למדעים בהנדסת חשמל” יוכלו להגיש מועמדות רק בוגרי תואר ראשון של הטכניון או של מוסד להשכלה גבוהה מוכר אחר בהנדסת חשמל, או הנדסת מחשבים, או הנדסת מחשבים ותכנה. כמועמדים לתואר “מגיסטר למדעים” יוכלו להגיש מועמדות בוגרי תואר ראשון של הטכניון או של מוסד להשכלה גבוהה מוכר אחר מפקולטות מדעיות (מדעי המחשב, פיסיקה, מתמטיקה) או מפקולטות הנדסיות, שאינם בוגרי הנדסת חשמל או הנדסת מחשבים או הנדסת מחשבים ותכנה.    

ישקלו רק מועמדים העומדים באחד מהתנאים הבאים :

  1. המועמד הינו בעל ממוצע  90 לפחות בלימודי תואר ראשון.
  2. המועמד הינו בעל ממוצע 86 לפחות בלימודי תואר ראשון, צירף לבקשת המועמדות המלצות או מסמכים אחרים המעידים על יכולות מחקריות, נדון בועדת הקבלה והתקבל על ידי ועדת לימודי תארים מתקדמים. (נא לפנות למשרד לימודי תארים מתקדמים בפקולטה באשר לחומר עזר שיש להעביר לועדת הקבלה).
  3. המועמד עמד בדרישות הקבלה למסלול ללא תזה, גיבש נושא מחקר ומצא מנחה מבין חברי הסגל בפקולטה להנדסת חשמל שהסכים להנחותו למחקר/פרויקט/עבודת גמר. הסטודנט יוכל לעבור למסלול מחקרי עם אישור תוכנית המחקר למגיסטר.

יש לצרף לתיק המועמדות קו”ח עדכניים, גיליונות ציונים של התואר הראשון והמלצה אחת לפחות.

מועמדים אשר לא יתחייבו ללמוד בהיקף מלא, מבלי לעבוד מחוץ לטכניון,  יתקבלו למסלול מגיסטר להנדסת חשמל (מגיסטר ללא תזה). במקרים יוצאים מן הכלל תאושר השתלמות עם תזה של סטודנטים חיצוניים (שאינם לומדים בהיקף מלא) או כאלה שאינם עומדים בתנאים 1-3 לעיל.

דרישות השלמה לסטודנטים

בחלק מהמקרים המועמד יתקבל במעמד של סטודנט משלים, כאשר דרישות ההשלמה תורכבנה ממקצועות שייקבעו ע”י ועדת הקבלה ותהיינה שונות לבוגרי מסלול ארבע שנתי ותלת שנתי (ראה להלן). על הסטודנט יהיה  לסיים את המקצועות בתכנית ההשלמה, ללא כשלונות, בממוצע שייקבע ע”י ועדת הקבלה.

דרישות ההשלמה לבוגרי מסלול תלת-שנתי:

סטודנטים משלימים יידרשו ללמוד מקצועות מלימודי הסמכה או מקצועות משותפים להסמכה ותארים מתקדמים בהיקף של 12 נקודות לפחות, המהווים בדרך כלל רקע או דרישות קדם למקצועות ברמה של תארים מתקדמים בתחום ההתמחות, וייקבעו בהתאם להמלצת ועדת הקבלה.

מקצועות השלמה אלה לא יוכרו לצורך נקודות בלימודי תארים מתקדמים. ועדת הקבלה תתחשב בהמלצת מנחה קבוע/ מיועד. בוגרי תואר תלת שנתי ילמדו לקראת תואר “מגיסטר למדעים”.

תכנית קורסים מחייבת לסטודנטים

בחלק מהמקרים המועמד יתקבל עם דרישה ללימוד קורסים שייקבעו ע”י ועדת הקבלה. הקורסים יכללו מקצועות מלימודי הסמכה או מקצועות משותפים להסמכה ותארים מתקדמים בפקולטה המהווים  רקע או  דרישות קדם למקצועות ברמה של תארים מתקדמים בתחום ההתמחות, על פי המלצת ועדת הקבלה. ההכרה במקצועות ברמת תארים מתקדמים מבין מקצועות השלמה אלה, כחלק מהדרישות הלימודיות לתואר, תהיה בהתאם להמלצת ועדת הקבלה. ועדת הקבלה תתחשב בהמלצת מנחה קבוע/מיועד. על הסטודנט יהיה  לסיים את המקצועות בתכנית המחייבת ללא כשלונות, בממוצע שייקבע ע”י ועדת הקבלה.

בוגרי מכללות בתחומי ההנדסה והמדעים:

יוכלו להגיש מועמדות אך ורק בוגרי מכללות אשר הוכרו על ידי המועצה להשכלה גבוהה והוסמכו על ידה להעניק תואר אקדמי ראשון. לפרטים ניתן לפנות לביה”ס לתארים מתקדמים.

כל מועמד ייבדק על פי לימודיו הקודמים, היקפם והישגיו בהם. בוגרי המכללות מתבקשים להעביר אישור ובו דירוג המועמד יחסית לבוגרים האחרים באותו מסלול.

דילוג לתוכן