חדשות: 11.07.2023

קהילת נשות הנדסת חשמל ומחשבים

הפרויקט הזוכה במקום הראשון בתחרות הפרויקטים הפקולטית בשנה"ל תשפ"ג 2023

אלגוריתם לזיהוי אובייקטים על ידי שימוש במצלמת אירועים

מבצעים: גיל מונט & זיו ניסים

מנחה: מיכאל פישר

המעבדה לראייה ומדעי התמונה (VISL), בשיתוף פעולה עם רפא"ל

בפרויקט זה פותח ומומש אלגוריתם חדשני לזיהוי עצמים נעים בעזרת המידע המיוחד המתקבל ממצלמת אירועים. מצלמת אירועים הינה חיישן חדש אשר קולט מידע על שינוי בעוצמת ההארה בצורה אסינכרונית. בניגוד למצלמה רגילה, אשר דוגמת את כל הפיקסלים בחיישן בקצב דגימה (frame rate) אחיד וקבוע, מצלמת אירועים קולטת שינויים בערכי הבהירות של הפיקסלים, ללא תדר דגימה מוגדר. כלומר, כל פיקסל נותן חיווי כאשר יש שינוי בערכו, לחיווי זה קוראים "אירוע". מוצא המצלמה הוא רצף של האירועים הנקלטים על ידה. כתוצאה מהארכיטקטורה השונה במהותה ממצלמה רגילה, למצלמות אירועים יתרונות שונים אשר ניתנים לניצול ליישומים שונים.

האלגוריתם שפותח ומומש בפרויקט מקבל את הפלט ממצלמת אירועים, ומבצע סיווג של האירועים לפי שיוך לעצמים. האלגוריתם נבחן בהצלחה על סצנות שונות שצולמו על ידי מצלמה נייחת, כאשר הסצנה מכילה כמה אובייקטים נעים. זאת תחת ההנחה שכל עצם נע, לפחות לפרק זמן קצר מספיק, במהירות קבועה ובמקביל למישור המצלמה. האלגוריתם הראה עמידות לרעש.

בהסתמך על תיוג האירועים המתקבל מהאלגוריתם ניתן לזהות את העצמים השונים בקלות. בפיתוח עתידי ניתן יהיה לעקוב אחרי עצמים הנעים במהירויות גבוהות מאוד בזמן אמת, לדוגמא זיהוי קליעי רובה בזמן מעופם, ניתוח תנועה של להבים מסתובבים ועוד.

באיורים למעלה רואים המחשה של המידע כפי שמתקבל על ידי מצלמת אירועים בסצנה של כדורים נעים במהירות בכיוונים שונים (ימין), ואת ענן הנקודות של האירועים שזוהו בכל פיקסל עם תיוג בצבעים נפרדים של האובייקטים שזוהו על ידי האלגוריתם (שמאל).

לאתר המעבדה לחצו כאן

מעבדות

המעבדה לראייה ומדעי התמונה
כל החדשות
יום מחקר – הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון
מרץ 28,2024

יום מחקר – הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון

אנו שמחים להמשיך במסורת של קיום יום מחקר פקולטי שנתי, היום בו כולנו נפגשים כדי לראות ולשמוע על מגוון...
בינה מלאכותית אמינה – סרטון חדש…
מרץ 25,2024

בינה מלאכותית אמינה – סרטון חדש…

נושא אחד, שלוש נקודות מבט.כיצד ליצור AI שאתה יכול לסמוך עליו? שלושה חברי סגל עסקו במחקר ייחודי ופורץ דרך...
דילוג לתוכן