פרופ' קמינר זוכה לכבוד על תרומותיו החלוציות שהובילו ליצירת שינוי פרדיגמה באינטראקציות של אור-חומר של קוואזי-חלקיקים פוטוניים.
עידו קמינר, בוגר הפקולטה, גילה במהלך מחקר הדוקטורט שלו, משפחות חדשות של קרניים מאיצות באופטיקה לא ליניארית ובאלקטרומגנטיות, וכפוסט דוקטורנט במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, ארה"ב, הוא פיתח את יסודות התורה של אלקטרודינמיקה קוונטית מאקרוסקופית (MQED) עבור קוואזי-חלקיקים פוטוניים והשתמש בה כדי למצוא דרך לאפשר מעברים אלקטרוניים אסורים באטומים.
כחבר סגל בטכניון, הוא ביצע את הניסוי הראשון על אינטראקציה של אלקטרונים חופשיים עם אור קוונטי, והוכיח שניתן להטביע את הסטטיסטיקה הקוונטית של פוטונים על האלקטרון. תרומותיו המדעיות עזרו ליצור את התחום החדש של אופטיקה קוונטית באלקטרונים חופשיים.
לאחרונה הוא נבחר לאקדמיה הצעירה הישראלית, וזכה במספר רב של פרסים ומענקים, כולל מענק לחוקר מתחיל של מועצת המחקר האירופית ERC, פרס קריל למצוינות במחקר מדעי, ופרס האגודה האמריקנית לפיזיקה עבור עבודת הדוקטורט המצטיינת במדעי הלייזר. הוא גם חתן פרס בלווטניק לשנת 2021 במדעי הפיזיקה וההנדסה בישראל.
מדליית לומב, שמוענקת מאז שנת 1940, ניתנת לאדם אשר תרם תרומה ראויה לציון לאופטיקה בשלב מוקדם בקריירה. תרומות מכל תחום אופטיקה, בסיסי או יישומי, נחשבות.
המדליה מכבדת את אדולף לומב, הגזבר הראשון של החברה, על מסירותו לאגודה וקידום האופטיקה.
Optica (לשעבר OSA), היא החברה המוקדשת לקידום היצירה, היישום, הארכיון וההפצה של ידע בתחום. נוסדה בשנת 1916, היא הארגון המוביל למדענים, מהנדסים, אנשי עסקים, סטודנטים ואחרים המתעניינים במדע האור. הפרסומים המפורסמים של Optica, הפגישות, המשאבים המקוונים והפעילויות האישיות של Optica מעודדים גילויים, מעצבים יישומים מהחיים האמיתיים ומאיצים הישגים מדעיים, טכניים וחינוכיים.