לימודי תואר ראשון B.Sc

קהילת נשות הנדסת חשמל ומחשבים

הנדסת חשמל – השער להיי-טק!

הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים מקיימת תכניות לימודים לתואר ראשון (מהנדס) בהנדסת חשמל, בהנדסת מחשבים ותכנה, בהנדסת חשמל-פיזיקה (תכנית לימודים משולבת עם הפקולטה לפיזיקה) ובהנדסת מחשבים (תכנית לימודים משולבת עם הפקולטה למדעי המחשב) וכן תכניות לימודי תארים מתקדמים לקראת תואר מגיסטר ודוקטור. הפקולטה ידועה כאחת הפקולטות המובילות בעולם בתחומה. ומכשירה את בוגריה להוביל את תחום החשמל והמחשבים במחקר ובתעשייה.

בפקולטה מתקיימת פעילות מחקרית ענפה במגוון רחב של תחומים. שטחי הפעילות כוללים:

תקשורת ותורת האינפורמציה, עיבוד אותות דיבור ותמונות, מחשבים ורשתות מחשבים, רשתות תקשורת נתונים ומערכות מולטימדיה, הנדסת תכנה ותכנון בעזרת מחשב, אלקטרואופטיקה (אופטואלקטרוניקה) ותקשורת אופטית, שדות וגלים אלקטרומגנטיים, מיקרואלקטרוניקה והתקנים אלקטרוניים, מעגלים אלקטרוניים משולבים רבי הקף (VLSI),אלקטרוניקת מצב מוצק, ננוטכנולוגיה, בקרה ורובוטיקה, מערכות ביולוגיות, אלקטרוניקה רפואית ועיבוד מבוא לאותות ומערכות, ראייה ומדעי התמונה, רשתות , מעגלים, למידת מכונה ומערכות נבונות, אנרגיה ומערכות הספק וטכנולוגיות קוונטיות.

כל תחומי הנדסת החשמל והמחשבים משתנים, לובשים ופושטים צורה בקצב מהיר. על מנת לאפשר יכולת שילוב ועמידה בקצב השינויים הצפויים, מקנה הפקולטה לבוגריה רקע מדעי נרחב ויסודי, מקפידה בבחירת המועמדים ועל רמה גבוהה במשך תקופת הלימודים, כדי לאפשר לבוגרים לא רק להתמודד בבעיות הנדסיות עכשוויות אלא להיענות לאתגרים עתידיים. כתוצאה מכך, בוגרי הפקולטה מחזיקים בעמדות מובילות בתעשיית ההיי-טק הישראלית.

בוגרי הפקולטה מקבלים הכשרה תיאורטית ומעשית בכל הנושאים הקשורים להנדסת חשמל – מהמבנה הפיזיקלי של ההתקנים האלקטרוניים היסודיים, דרך האלגוריתמים הנדרשים ומימושם בחומרה ובתוכנה, ועד “מבט על” על המערכת – בין אם במערכות תקשורת, בקרה, מחשבים, או תוכנה. הנדסת חשמל מודרנית מקיפה מערכות חומרה ותוכנה המבוססות על התקנים אלקטרוניים, אופטיים, ביולוגיים ואחרים, ומיושמות בכל תחומי החיים, כגון רפואה, אמנות וחינוך, וכמובן גם בתחומים המסחריים ובתחומי הצבא.

לבוגרי תואר ראשון בהצטיינות מוצע להמשיך בלימודיהם לתואר מגיסטר ודוקטור המאפשרים העמקת והשלמת ידיעות עיוניות ויישומיות, וביצוע מחקר. בכך מכשירה הפקולטה את המצטיינים שבין בוגריה לתפקידי מנהיגות טכנולוגית ואקדמית.

הפקולטה מציעה לסטודנטים לתואר ראשון (מהנדס) ארבעה מסלולי לימוד מרכזיים:

מסלול הנדסת חשמל
מסלול חשמל – פיזיקה
מסלול הנדסת מחשבים ותוכנההנדסת מחשבים

ייחודה של הפקולטה

מה זה הנדסת חשמל? פרופסור אבינועם קולודני מהפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון מסביר. “הנדסה” – למה הכוונה? למה מתכוונים כשאומרים הנדסת חשמל? מה עושים הבוגרים של הפקולטה? איך לומדים היום לעתיד שעוד לא הומצא? מה הקשר בין הנדסת חשמל להייטק?
  • הפקולטה מציעה לסטודנטים תוכניות לימודים מאתגרות, נושאי לימוד מרתקים, ומגוון רחב ביותר של התמחויות בתחום ההיי-טק
  • הסטודנטים בפקולטה נחשפים לתחומי לימוד מגוונים כבר בשלבי הלימוד הראשונים, דבר שמאפשר להם לבחור בצורה מושכלת את תחום ההתמחות שבו יבחרו
  • הלימודים בפקולטה נתמכים במערך נרחב של מעבדות מתקדמות ובתשתית הנדסית המאפשרים התנסות מעשית בניסויים ובפרויקטים בחזית הטכנולוגיה
  • חברי הסגל בפקולטה הם מהחוקרים המובילים בעולם בתחומם
  • הפקולטה היא מקור עיקרי למהנדסים וליזמים בטכנולוגיות עילית כגון: טכנולוגיות תקשורת, הנדסת מחשבים ותוכנה, מערכות לומדות, ננוטכנולוגיה, ראייה ממוחשבת ועוד. 15,000 בוגרי הפקולטה הם מובילי ומייסדי תעשיית ההיי-טק בארץ, המהווים 70% מהמנכ”לים בחברות, ואשר הביאו לפריצות דרך טכנולוגיות ולהצלחות כלכליות גדולות שהשפיעו רבות על חוסנה הכלכלי של המדינה
  • סביבת המחקר וההוראה בפקולטה דינמית ומסתגלת לטכנולוגיות חדשות
  • הפקולטה מגייסת באופן עקבי חברי סגל צעירים מהמובילים בעולם בתחומם

תעסוקה – להיות מחוזרים על ידי חברות ההיי-טק החל מהשנה השנייה

בוגרי הפקולטה – מה עושים עם התואר? איפה משתלבים? דוקטורנטית תמר רוט שחם.

הנדסת חשמל היא בין המקצועות המבוקשים ביותר בשוק. המוניטין של בוגרי הפקולטה כמהנדסים ברמה הגבוהה ביותר מבטיח אפשרויות תעסוקה נרחבות בכל שלבי הקריירה. הסטודנטים בפקולטה מחוזרים תמידית על ידי חברות ההיי-טק והתעשיות המתקדמות בארץ כבר מהשנה השנייה ללימודים, ומבוקשים על ידי חברות אלו עם סיום הלימודים ברמות שכר מהגבוהות בשוק. בוגרי הפקולטה מוכרים ומבוקשים אף בחברות המובילות בעולם, ודלתות האוניברסיטאות המובילות פתוחות בפניהם ללימודי מגיסטר ודוקטורט. הבסיס העיוני הרחב ויכולת הלמידה העצמית המייחדים את בוגרי הפקולטה מקנה להם יכולת התקדמות מקצועית ואישית בכל שלבי הקריירה, ומבטיח לבוגרים שיישארו מובילים ומבוקשים לאורך קריירה ארוכה.

תהליך הקבלה נעשה במרכז הרישום והקבלה של הטכניון ולא בפקולטה. באתר מרכז הרישום והקבלה ניתן למצוא תשובות לרוב השאלות וכן פרטים ליצירת קשר.

אנא פנו למזכירות הפקולטה לפרטים נוספים. לסטודנטים שלמדו במסגרת אקדמית ומעוניינים לעבור לפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון.

מידע נוסף לגבי פטורים לסטודנטים שלמדו באוניברסיטה הפתוחה ולא השלימו את האפיק

סטודנטים שלמדו לפני קבלתם לטכניון במסגרת האוניברסיטה הפתוחה רק חלק ממקצועות המופיעים ברשימת המקצועות של אפיק המעבר לפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים, יוכלו לבקש הכרה במקצועות אלו אם יעמדו בתנאים הבאים: על הסטודנט/ית להשיג ציון מינימאלי של 75 בכל אחד מהמקצועות שנלמדו באוניברסיטה הפתוחה (מרשימת המקצועות באפיק המעבר) ולהשיג ממוצע כולל במקצועות אלו מעל 84. בקורס מבוא למדעי המחשב – Java‏ (20441‎) נדרש ציון מינימום של 80.יוכרו רק מקצועות שהציון בהם הוא 80 ומעלה. הניקוד שיינתן בטכניון על המקצועות שיוכרו יהיה בהתאם לכללים שמפורטים באפיק המעבר.

דרישות השלמה (קובץ PDF) לתואר ראשון נוסף בהנדסת חשמל לסטודנטים הלומדים בפקולטה אחרת בטכניון

הסטודנטיות אריאל ושחף מספרות על החיים בפקולטה – לא רק לימודים ולא מה שחשבתם.
דילוג לתוכן